Verse
Aspergesoep
Kip-mangosalade
Benodigdheden;
GEBONDEN ASPERGESOEP
750 gram dikke asperges
100 gram boter
150 gram bloem
1/8 room
groente-bouillon blokje
extra:
zalmsnippers
bosje dille |
Bereiding;(ca.
10 porties)
Asperges schillen met dunschiller plat op snijplank,
voorzichtig. Ca.1 cm van de onderkant afsnijden.
Asperges wassen in koud water. Asperges opzetten met twee liter water en ca.
50 minuten, zachtjes
laten koken. Boter op laag vuur smelten, uit
laten bruisen en de bloem langzaam
toevoegen en goed mengen.
Even laten garen op laag vuur en met houten spatel wat doorroeren. Dit mengsel
mag niet bruin worden.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze op vergiet uitlekken. Voeg het
kookvocht toe aan de roux van boter en meel, op laag vuur en meng het goed
met een gart. Even door laten koken.
De crêmesoep nu ontstaan op smaak brengen met peper, zout en eventueel
met een gedeelte van het
groentebouillonblokje indien nodig.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm
en voeg ze toe aan de cremesoep.
Voeg op het laatst de room toe.
De zalmsnippers en gewassen- klein gesneden dille
naar wens toevoegen.
|
KIP-MANGOSALADE(2pers.)
2 Kipfiles
1 Blikje- of
verse mago.
2 Eetlepels rozijnen.
Dressing, van 2 eetlepels
yogurt en 2 eetlepels
halvanaise,
eetlepel mango chutney en
eetlepel gesneden gember.
1 Kleine banaan
10 Gepelde walnoten |
KIP-MANGOSALADE
2 Kipfiles
1 Blikje- of
verse mago.
2 Eetlepels rozijnen.
Dressing, van 2 eetlepels
yogurt en 2 eetlepels
halvanaise,
eetlepel mango chutney en
eetlepel gesneden gember.
1 Kleine banaan
10 Gepelde walnoten |
Note; Servies;
Ikea voor hip serviesgoed, platte-, diepe-,
vierkante borden, uitgebreid assortiment, maar dan wel liefst porcelein.
Prima
kwaliteit, prijs verhouding. |