E-MAIL

Kook idee

HOME
 
Lees bereid en proef
(w)Etenswaardigheden
met een beetje van jezelf

Zie note voor servies.

salade
 
Recept voor 2 Personen of anders als aangegeven


Verse Aspergesoep
Kip-mangosalade

Benodigdheden;

GEBONDEN ASPERGESOEP
750 gram dikke asperges
100 gram boter
150 gram bloem
1/8 room
groente-bouillon blokje
extra:
zalmsnippers
bosje dille


Bereiding;(ca. 10 porties)

Asperges schillen met dunschiller plat op snijplank, voorzichtig. Ca.1 cm van de onderkant afsnijden. Asperges wassen in koud water. Asperges opzetten met twee liter water en ca. 50 minuten, zachtjes laten koken. Boter op laag vuur smelten, uit
laten bruisen en de bloem langzaam toevoegen en goed mengen.
Even laten garen op laag vuur en met houten spatel wat doorroeren. Dit mengsel mag niet bruin worden.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze op vergiet uitlekken. Voeg het kookvocht toe aan de roux van boter en meel, op laag vuur en meng het goed met een gart. Even door laten koken. De crêmesoep nu ontstaan op smaak brengen met peper, zout en eventueel met een gedeelte van het groentebouillonblokje indien nodig. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg ze toe aan de cremesoep.
Voeg op het laatst de room toe. De zalmsnippers en gewassen- klein gesneden dille
naar wens toevoegen.


KIP-MANGOSALADE(2pers.)

2 Kipfiles
1 Blikje- of
verse mago.
2 Eetlepels rozijnen.
Dressing, van 2 eetlepels
yogurt en 2 eetlepels
halvanaise,
eetlepel mango chutney en
eetlepel gesneden gember.
1 Kleine banaan
10 Gepelde walnoten


KIP-MANGOSALADE

2 Kipfiles
1 Blikje- of
verse mago.
2 Eetlepels rozijnen.
Dressing, van 2 eetlepels
yogurt en 2 eetlepels
halvanaise,
eetlepel mango chutney en
eetlepel gesneden gember.
1 Kleine banaan
10 Gepelde walnoten

Note; Servies;
Ikea voor hip serviesgoed, platte-, diepe-, vierkante borden, uitgebreid assortiment, maar dan wel liefst porcelein. Prima kwaliteit, prijs verhouding.