Heldere uiensoep
Broodje tartaar
speciaal
Benodigdheden;
Uiensoep
3 runderbouillon tabletten
10 uien
witte wijn (droog)
tomatenketchup
olie en boter
sneetje brood met kaas
Tartaar speciaal
2 grote witte bollen
of bruine broodjes naar
wens.
2 eieren
2 ons tartaar
1/4 ui
halvanaise
piccalilly |
Bereiding;
Heldere uiensoep,( ca. 10 porties)
3 liter water met de runderbouillon-
blokjes aan de kook brengen.
Uien steelaanzetten schuin eruit
snijden, door de helft snijden en
in lange slices snijden.Olie en gelijke delen boter in koekepan en daar de uien
lichtbruin in aanzetten. Afblussen met witte wijn. Op vergiet uien uit laten
lekken en daarna aan bouillon toevoegen.
Paar eetlepels tomatenketchup toevoegen en nog een glas witte wijn.
20 minuten zachtjes laten koken.
Peper naar smaak toevoegen.
Sneetje brood even in magnetron
of oven en in partjes snijden.
Soepkom vullen en partjes brood bovenop.
Tartaar speciaal,
2 eieren koken(5 minuten) koud afspoelen, af laten koelen en pellen.. Broodjes
halveren.
Beboteren, ons tartaar verdelen over helften, half ei met eigeel naar beneden
aan beide zijden. Gesnipperd ui, zout, verse peper, halvanaise en piccalilly
naar wens.
Bestekje erbij.
Eet U smakelijk. |