Broccolisoep(6 kop)
Benodigdheden;
2 pakjes witte cremesoep
1/2 pnd broccoli
theelepel nootmuskaat
theelepel gehakte bassilicum
eetlepel tomatenpurée
theelepel thijm
1/8 room
Oven visschotel(2pes);
3 ons stevige wit- vis,
of zalm
1/3 winterwortel
6 aardappels (middel)
1/2 prei
2 ons broccoli
kuipje magere smeerkaas
cajuunkruiden, peper
bloem, melk, nootmuskaat
en visbouillonblokje.
|
Bereiding;
broccoli koken en pureren,
2 ltr. water, witte crèmesoep aanmaken met wat water
en toevoegen onder goed roeren, aan de kook
brenggen, broccoli, nootmuskaat, bassilicum, wat peper
tomatenpurée en thijm toevoegen en afmaken met
de room. Even zachtjes door laten koken.
Bereiding;
Winterwortel schillen vierendelen en
in plakjes snijden. Aardappelen schillen
en in kleine dobbelsteentjes snijden(of neem
wat kant en klare krieltjes). Prei snijden en goed
wassen, roosjes van de broccoli.
Blancheer de groenten en aardappelen, (10 minuten laten
koken) op het laatst de broccoli erbij even doorkoken en
afgieten. Vis voorkoken in visbouillon.In dobbelsteentjes
gesneden is het zo gaar.
Moet heel blijven.
Neem een ovenschaal en doe daar de voorgekookte
groenten, aardappeltjes en vis doorelkaar in.
Bechamelsaus, 3 dl melk, 30 gram boter en 40 gram bloem.
Boter op laag vuur smelten en uit laten bruisen, bloem er
door roeren even laten garen, melk erbij goed roeren,
(zakje bechamelsaus supermarkt kan ook)
wat zout, peper en nootmuskaat toevoegen en het kuipje
smeerkaas. Saus afproeven en zonodig verder op smaak
brengen. In de ovenschaal over de incrédienten gieten.
Uitgaande van afgekoelde schotel,
ongeveer 40 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden.
Eet U smakelijk
Jogro
|