NASI-SCHOTEL
GEBAKKEN
VRUCHTEN MET IJS
Benodigdheden;
Nasi schotel
theeglas witte rijst
groentebouillontablet
1 ui
1 prei
zakje nasi kruiden
(conimex)
2 augurken
2 kipfilet's
2 eieren
sambal
grillkruiden
2 zakjes saté met saus, zonder stokjes
Benodigdheden
Warme vruchten
met ijs;
(stevig fruit)
appel, peer, kiwi,
banaan
kaneel, eetlepel honing
citroensap, amaretto
poedersuiker
(strooibus)
vanilleijs en
naar wens slagroom
|
Bereiding;
Rijst;
Witte rijst;
1 theeglas, cm onder de rand vullen met rauwe rijst
koken: water met één groentebouillontablet aan de kook brengen,
rijst toevoegen, na 12 minuten afgieten en deksel erop (gas uit) ca. 7 minuten
laten staan.
Nasi schotel;
Hak de augurken in kleine dobbelsteentjes.
Zakje nasi-kruiden in koekenpan (hoge koekenpan of wokpan) met wat olie even
laten sudderen,
gesneden ui en prei toevoegen, mee laten sudderen, garen, gekookte rijst toevoegen,
sambal naar wens, het geheel goed door elkaar mengen met houten spatel en warm
maken.
De kipfilets in dikke reepjes snijden, kruiden (grillkruiden) en in koekepan
in olie en boter stevig aanbraden. Doe de zakjes saté in een pan met
warm water.
Leg de kipfilet's even op de nasi en bak 2 spiegel eitjes.
Neem grote diepe borden, warm gemaakt in de oven, kan op 70o of op een pan
met water op gas, of inductieplaat.
erdeel de gebakken nasi over de borden, de reepjes kipfilet en een gebakken
eitje erop. Serveer de saté en gehakte augurk apart en zet nog wat
sambal op tafel.
Gebakken vruchten met ijs
Fruit schoonmaken, appel en peer in schijfjes,
de kiwi en banaan in plakjes snijden.
Gesneden fruit zachtjes in wat boter bakken, theelepel
kaneel en eetlepel honing erover, klein scheutje
citroen en sherry glas ameretto toevoegen.
Schep 2 grote vanille ijsballen op platte borden (liefst van glas, staat leuk),
warme fruit ernaast en strooi wat poedersuiker over het fruit. Slagroom eventueel
naar
wens.
Eet U smakelijk.
|