E-MAIL

Kook idee

 
HOME
 
Lees bereid en proef
(w)Etenswaardigheden
met een beetje van jezelf
salade
 
Recept voor 2 Personen of anders als aangegeven

 

NASI-SCHOTEL

GEBAKKEN
VRUCHTEN MET IJS

Benodigdheden;
Nasi schotel

theeglas witte rijst
groentebouillontablet
1 ui
1 prei
zakje nasi kruiden
(conimex)
2 augurken
2 kipfilet's
2 eieren
sambal
grillkruiden
2 zakjes saté met saus, zonder stokjes

Benodigdheden
Warme vruchten
met ijs;

(stevig fruit)
appel, peer, kiwi,
banaan
kaneel, eetlepel honing
citroensap, amaretto
poedersuiker
(strooibus)
vanilleijs en
naar wens slagroom

 

 

 

Bereiding;
Rijst;
Witte rijst;
1 theeglas, cm onder de rand vullen met rauwe rijst
koken: water met één groentebouillontablet aan de kook brengen, rijst toevoegen, na 12 minuten afgieten en deksel erop (gas uit) ca. 7 minuten laten staan.

Nasi schotel;

Hak de augurken in kleine dobbelsteentjes.
Zakje nasi-kruiden in koekenpan (hoge koekenpan of wokpan) met wat olie even laten sudderen,
gesneden ui en prei toevoegen, mee laten sudderen, garen, gekookte rijst toevoegen, sambal naar wens, het geheel goed door elkaar mengen met houten spatel en warm maken.
De kipfilets in dikke reepjes snijden, kruiden (grillkruiden) en in koekepan in olie en boter stevig aanbraden. Doe de zakjes saté in een pan met warm water.
Leg de kipfilet's even op de nasi en bak 2 spiegel eitjes.
Neem grote diepe borden, warm gemaakt in de oven, kan op 70o of op een pan met water op gas, of inductieplaat.
erdeel de gebakken nasi over de borden, de reepjes kipfilet en een gebakken eitje erop. Serveer de saté en gehakte augurk apart en zet nog wat
sambal op tafel.

Gebakken vruchten met ijs
Fruit schoonmaken, appel en peer in schijfjes,
de kiwi en banaan in plakjes snijden.
Gesneden fruit zachtjes in wat boter bakken, theelepel
kaneel en eetlepel honing erover, klein scheutje
citroen en sherry glas ameretto toevoegen.
Schep 2 grote vanille ijsballen op platte borden (liefst van glas, staat leuk), warme fruit ernaast en strooi wat poedersuiker over het fruit. Slagroom eventueel naar
wens.

Eet U smakelijk.