Zalmmousse; recept voor 10 personen Benodigdheden;
2 blikjes zalm
2 eetlepels tomatenketchup
verse peper
4 blaadjes gelantine
visbouillontablet
timbaaltjes roestvrijstaal,
in kookwinkel of ditjes en datjes
Mixer
Cocktailsaus
tomatenpuree, 1 blikje, of wat ketchup
2 gekookte eieren
bosje dille
|
Bereiding;
1/4 liter water met visbouillontablet
aan de kook brengen, van gas,
gelantinebladeren toevoegen en goed
doorroeren tot zijn opgelost.
Bouillon koud laten worden,
koud en lobbig , niet opstijven,
zalm uit blik van graten ontdaan
met tomatenketchup, lobbige visbouillon
in mixer, wat vers gemalen peper toevoegen.
goed mixen.
Timbaaltjes met olie insmeren en met mousse
vullen.Knip uit plastic boterhamzakje rondjes op
maat timbaaltjes en leg die op de mousse.
Minimaal dag op laten stijven in koeling. Serveren;
Timbaaltjes kort in warm water houden,
met vinger bovenzijde voorzichtig los
drukken van zijkant en storten op bordje.
Wat cocktailsaus om mousse doen met
klein beetje tomatenpuree hier en daar,
welk met houtenprikker, uitwaaieren in
cocktailsaus. Plakje ei op mousse en takje
dille.
Met toast en boter serveren.
|