Eigendomsdocumenten voor boten Europa?
International Certificaat Pleziervaartuigen
en
Vaarbewijs I of II-?
International Certificate of Competence
Met de boot naar buitenland?
zie www.watersportverbond.nl
onder producten en dan bootpapieren
ICP
Duitsland, Frankrijk www.anwb.nl
HOME  

Haagse Schouw

E-MAIL
Vaarroutes door de grachten VAARROUTES ZUID-HOLLAND WEST Drink-en eetgelegenheden
zijlpoort Leiden binnen varend vanuit de Zijl, Spanjaardsbrug naar de Haven komen we langs,
Brasserie, Poort van Leyden, met aanleg mogelijkheid en leuk terras boven het water, mooi uitzicht en aan te bevelen de kaart eens in te zien.
De Herberg, aan de overzijde van de weg, goed eetcafe met een wisselende kaart.
Via de Haven gaan we linksaf de Herengracht in en nemen we aan het einde rechts de Nieuwe Rijn, hier vinden we diverse café's en restaurants met terrasboten, goed eethuis is Einstein, gezellig, met vlotte bediening. Iedere dag andere dagspecials vanaf 17.00 uur voor 10,00 euro. Aan de overkant het restaurant Buddhas.
Vergeet U vooral niet een bezoek aan het nieuwe restaurant, CITY HALL, onder het stadhuis te brengen. Voordat we de Stille Rijn ingaan vinden we in het centrum, Annie's Verjaardag, mooi terras met leuk uitzicht. Om de hoek bij Annie's op de Oude Rijn 1a, Restaurant Rosto. Zeer aan te bevelen. Rechtdoor varend vanaf Annie's komen we na enkele bruggen gepasseerd te zijn op de splitsing van rechts de Beestenmarkt met het evenementen plein, een aantal vrije aanlegplaatsen aan de Beestenmarkt en diverse horeca gelegenheden met en zonder terras, voor ieder wat wils, Pannekoeken, Grieks, Steakhouse, te veel om op te noemen en MacDonald's niet te vergeten.
Als we de Beestenmarkt rechts laten liggen en door varen komen we op het Galgewater, een prachtig stukje Leiden. Gaan we verder het Galgewater af komen we in de Rijn, moeten we onder de spoorbrug door, één van de laagste doorvaarten, (1.10m- 1.35m, doorvaart te laag! Omvaren via Rijn-Schiekanaal en Korte Vliet), richting Katwijk aan zee. Leuk om te doen. Aanleggen in de haven van Katwijk, even een wandelingetje maken naar zee en een versnapering op een terrasje van één van de diverse strandtenten. Ook kunt U Katwijkverder invaren waar U aan het einde een mooi restaurant vindt met gezellig terras. IN DE BESLAGKOM....
Haagse Schouw We passeren aan de rand van Leiden richting Katwijk aan zee, Hotel Het Haagsche Schouw, Lunchbuffet 19,50 p.p. Ook beschikken deze over een ruim terras en aanleg voor sloepen. Een nieuwtje van de Haagsche Schouw is "Leiden by Night", een buffet met aansluitend een vaartocht door (verlicht) Leiden.
.
Wij zijn in de stad gebleven en hebben links vanaf het Galgewater de Witte Singel genomen. Prachtig de Singel. Net een plaatje.
Links café-diner, de GROTE BEER, na de doorvaart kunt U aanleggen en even omlopen om iets te nuttigen. Leuke ligging met leuk terras.
We kunnen de doorvaart, de Groenhazengracht, nemen die uitkomt op het Rapenburg, slaan af over stuurboord zodat we langs de Universiteit varen, waar we ook de Hortus Botanicus vinden en even een verplichte stop bij L'ESPERANCE, voor een heerlijke koude rakker. Verscholen in de Kaiserstraat, 't KAISERTJE en Restaurant, Verboden Toegang, goed eethuis met een gezellige sfeer en vermakelijke benamingen van de gerechten.
Aan het Rapenburg vinden we ook Restaurant, Het Panacee, gevestigd in een historisch pand, zelfs een eervolle vermelding in de Michelingids. Klein terras, maar U kunt de maaltijd ook in de boot laten serveren! Via de Vliet komen we weer op de Singel. Deze volgend komen we door de Zoeterwoudse- en de Zijlsingel weer terug bij de Haven.
Wij blijven op de Singel en nemen de afslag rechts onder de Jan van 't Hout brug door en langs de Jan van Goyenkade, Schelpenkade en komen zo in de Trekvliet. Aan het einde hiervan varen we het Rijn-Schiekanaal op. Een klein stukje rechtsaf ligt, Rest. Allemansgeest, jammer dat je daar slecht aan kunt leggen. Mooi terras en zeer goede keuken. Nog verder richting Voorschoten komt U bij Vlietland.
Neem de goede brug naar de plassen. Op de plas aan de linker kant een restaurant met mooie kaart en goed vertoeven op het terras met snelle bediening.
Inplaats rechtsaf te gaan vanuit de Trekvliet wenden we onze steven over bakboord het Rijn-Schiekanaal in richting de Zijl, richting de Kaagerplassen. Aan de Kaag diverse horeca gelegenheden zoals, Kaagsociëteit, Kompas, Tante Kee, Puck, Kaagzicht en de Hanenpoel.
Voor informatie zie, Kaag. Wij varen tot halverwege de Zijl en
draaien op de hoogte van het fietserspontje linksaf de Grote Sloot in richting Warmond, gaan aan het einde van de Grote Sloot linksaf de Warmonder Leede in, de spoorbrug onderdoor en via de Haarlemmertrekvaart weer Leiden in. Over de Rijnsburgersingel varen we langs de BRUINE BOON, heerlijke koffie en broodjes, een gezellig terras met uitzicht op molen de Valk en komen we weer uit op het Galgewater.
Helling
Via de A4, afslag Leiderdorp, Persant Snoepweg, na ca. 500 meter rechtsaf de Engelendaal op tot bijna aan het einde, afslag links, Leidse Dreef, (industrie terrein) doorrijden tot het einde, Zijldijk, water de Zijl, rechtsaf volgen kom je na paar honderd meter op een smalle dijk, richting Kaagsociëteit. (Vanuit de stad Leiden de Willem de Zwijgerlaan af en over de Zijlbrug van de Zijl direct rechtsaf en nogmaals rechtsaf)
Na ca. een kilometer krijgt U aan Uw linkerzijde een picnicgrasveld. Aan het einde hiervan is een in hoogte beperkte doorgang naar de helling.
Ook kun je nog verder rijden tot het einde van de dijk, door de slagboom het parkeerterrein van van Schie op waar ook een helling is. De Kaagerplassen liggen voor U. Terug varen naar Leiden ca. 15 minuten.
Haal eens de 66 bruggen route bij het VVV. ( incl. doorvaarhoogtes.)