E-MAIL

Kook idee

HOME
 
Lees bereid en proef
(w)Etenswaardigheden
met een beetje van jezelf
salade
 
Recept voor 10 Personen,

 

Lasagne met zalm
Familie schotel voor ca.10 personen

Benodigdheden;
1 doosje Lasagne (vellen) Verde
Spinazie, diepvries-blad,
500 gram
1 grote winterpeen
5 aardappelen
2 tabletten visbouillon
3 Zalmfilets, diepvries
8 plakken kaas, jong-belegen
2 ons boter
2 ons bloem
sweet sour woksaus
mosterd
pesto
gembersiroop
tomatenketchup
pepermolen

Wanneer U gasten heeft die
geen vis lusten neem een
ponds pak kant en klare vlees lasagne bij Aldi of AH, sier het geheel op met wat schijfen
ananas met daarover
nog wat plakjes kaas.

 


Bereiding;

Saus maken;
2,5 water koken met visbouillonblokjes,
roux maken van 2 ons boter en 2 ons bloem
boter zachtjes uit laten bruisen, bloem langzaam
toevoegen en goed door roeren.
Zachtjes even laten garen.
De visbouillon langzaam toevoegen en
goed doorroeren, saus op smaak
brengen met,
eetlepel mosterd
eetlepel sweet sour
eetlepel pesto
eetlepel gembersiroop
twee eetlepels tomatenketchup
Gemalen peper naar smaak.
Proef de saus af en voeg naar smaak
eventueel nog iets toe.
Lasagne
Schil de winterpeen en de aardappelen,
snij zowel de winterpeen als de aardappelen in
ronde dunne schijfjes kook ze beiden 5 minuten af.
Spinazie reeds ontdooit, vocht doormiddel van
uitknijpen in theedoek verwijderen.
Snij de half ontdooide zalm in repen (lengte).
Plakjes wortel en aardappel dunner als de zalm.

Grote (of 2) ovenschaal met boter of olie invetten.
Eerste laag lasagne vellen op de bodem,
laag zalm repen, laag wortelschijfjes, laag
aardappelschijfjes, laag spinazie, en laag lasagnevellen.
Overgieten met saus.
Dit nog 2 maar herhalen.
Als laatste bedekken met de plakken kaas.
Hoogte totaal ca. 5 cm.

Lasagne dag van te voren bereiden en in
de ijskast zetten.
4 uur voor oven bereiding uit de koelkast.
Oven op 200o voorverwarmen.
Lasagne 60 minuten afgedekt met aluminiumfolie
in de oven en 10 minuten zonder folie om
te laten bruinen.

Serveren met knapperig wit- of bruin stokbrood met roomboter
en een smakelijk gemengde salade.
Naar keuze met een witte chardonnay of een glas rosé.

Eet U smakelijk.