Restaurant "IN DEN VERGULDEN TURK"
was gevestigd in de Breestraat in Leiden, in het pand waar nu Hudson Bay is gehuisvest.
Wanneer U in de Breestraat tegenover
Hudson Bay gaat staan kunt U de oude gevel van
restaurant "IN DEN VERGULDEN TURK", nog in zijn volle glorie aanschouwen.
turk HOME
E-MAIL
Saturday, 22 September, 2018 3:42 PM
 
 
   

Lees bereid en proef
(w)Etenswaardigheden
met een beetje van jezelf

 

Links
Recepten
KookJij
lekker eten web
Smulweb



 

proeflokaal

Proeflokaal 1574 De wijnhuiskamer van Leyden

Ons verhaal
Ons verhaal is een verhaal van passie, vriendschap en ondernemersgeest.
De afgelopen jaren  hebben wij (Lambert, Rogier en Maarten) veel wijnreizen gemaakt door Europa. Tijdens deze reizen kwam onze gezamenlijke passie voor mooi eten en drinken naar boven.
Wij (Rogier en Lambert) zijn ons steeds verder gaan verdiepen in speciaal bie
r en hebben Lemmy’s Biercafé en Het Stadsbrouwhuis opgezet.
En ik (Maarten) houd mij al tientallen jaren bezig met alles wat met wijn te maken heeft. Het geven van cursussen, sales, wijnmarketing, proeverijen en mijn specialisme;
het maken van wijn-spijscombinaties.
In november 2017 vernamen wij dat het prachtige hoekpand van Francobolli vrij zou komen en besloten wij dat op dit unieke punt met een zonovergoten terras
maar eens een mooie wijnbar moest komen. Na een lang traject met de nodige ups-and-downs zijn we in april gestart met de verbouwing (en natuurlijk hebben we
veel meer verbouwd dan wij oorspronkelijk van plan waren). Sinds begin juli 2018
zijn wij geopend.
Iedereen is van harte welkom! Zodat we met jullie onze passie voor de heerlijkste wijnen en mooie wijn en spijscombinaties kunnen delen in de gezelligste wijnhuiskamer van Leyden.

Proeflokaal 1574 Leiden

BeCl01

RECEPTEN:
Konijn met jachtsaus
Wokschotel
Uiensoep/broodje speciaal
Gebonden Aspergesoep/Kip-mangosalade
Nasi-schotel en warme vruchten dessert
Broccolisoep en ovenschotel
Lasagne met zalm
Zalmmousse
Gerookte kipsalade

 

 Stoofvlees
Rund-of varkensvlees
Snelkookpan
1 kilo vlees
4 laurierblaadjes, tom.ketchup,1 gesneden ui, 2 gesneden tomaten,
verse peper,2dl.rode wijn,sweet chilisaus,eierdopje azijn,boullionblokje,
goulaschfix van maggi of knor zakje erdoor,
aanvullen met water.(snelkookpan vocht max ¾)

Vlees door bloemhalen waarin peper en zout, aansorteren in olie en boter
bruin rondom, dan in snelkookpan.
Als sist, dan nog 25 minuten
(Voor schoon konijn kan dit met de zelfde bereiding)
Na 25 minuten
Vlees uit saus halen en saus zeven, saus indien nodig iets aanmaken
met maizena.
Extra paprika in reepjes en gekookte champignons  in saus erbij.

GEBONDEN CHAMPIGNONSOEP
1)2 liter water aan de kook met rundvlees bouillon blok(ken)
2)1 ½ ons blueband, 1 ½ bouillon wat verse peper, roux maken
3)Champignons koken, vocht  bij bouillon,
bouillon met roux vermengen, light koksroom erdoor en de
in plakjes gesneden champignons en wat nootmuskaat(theelepel)

TAGLIATELLE MET ZALM
Benodigd:

¼ winter peen,1 ons brocoli,1/2 gesneden ui, sweetchilisaus,dessert lepel mosterd, 2 mootjes zalm in dobbelsteentjes gesneden.
2 zakjes vis dillensaus van knorr
5 tagliatelle nestjes
Alle groenten snijden en blancheren
1 ½ liter water aan de kook brengen met de nestjes tagliatella met scheutje olie en wat zout
Saus maken zie recept zakjes vissaus, groente toevoegen waarvan ui even aangesorteerd is in koekepan, sweetchilisaus en mosterd erdoor, afproevenen op dikte maken met wat room en eventueel wat pesto voor
op smaak brengen als nodig erbij, zalm toevoegen en even laten garen in saus.

ASPERGESOEP: of verse asperges, schillen en voorkoken, vocht
bewaren en soep poeder mee aanmaken
of Verse soep, 70grboter, 100 gram bloem,roux maken, 2 liter groente bouillon incl. kookvocht, aanmengen met roux en room , bieslook en peper
benodigd:

Grote lange asperges in pot
2 zakjes aspergesoep
bosje bieslook
flesje koksroom light
Water en aspergevocht uit pot naar aangeven op soeppoeder,
poeder eerst aanmaken met wat vocht en zonder klontjes,
voorzichtig kokende water toevoegen, goed roeren,
gesneden stukjes asperges erdoor, gesneden bieslook en
wat koksroom. Eventueel wat peper en zout voor op smaak maken.



UIENSOEP
benodigd;
3 liter water met bouillonblokjes aan de kook brengen.
10 uien, witte wijn , tom.ketchup,
Uien in reepjes snijden in koekepan aansorteren met wat boter en olie,
lichtbruin, afbussen met wat witte wijn en in bouillon doen.
Dit steeds herhalen tot alle uien aangesorteerd zijn.
20 minuten zachtjes laten trekken en eventueel met nog wat peper
op smaak brengen.
Serveren met wat toastjes met gesmolten kaas

VISSOEP
Zie aanwijzingen vissoep pakjes knorr,
wat prei ringetjes toevoegen en plakjes winterwortel, beide geblanceerd
Pakje koolvis, diepvries, dobbelsteentjes snijden en toevoegen.
half glas wittewijn toevoegen, wat koksroom en peper en zout naar smaak.
Even laten koken naar aanwijzing verpakking vissoep.
 

BROCCOLIsoep en of gemengd met bloemkool
boter en olie in pan, twee fijn gesneden uien aansorteren,
dessertlepel kerry erbij en dessertlepel nootmuskaat erbij en drie eetlepels tomketchup en twee grote bouillon tabletten erin verkruimelen en dan in pan met 3 liter water, mengen
 pond broccoli, ½ bloemkool, 2 aardappel in stukken,
Alles te samen 25 minuten zachtjes laten koken en dan met de staafmixer fijnmaken en daar door de zeef, zo goed mogelijk door de zeef dan bindt het goed de soep.
Eventueel wat koksroom en peper en zout naar smaak.

 


 

BeCL02
 
BeCL03